42ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
42o Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

Το 42ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 11-14 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η εγγραφή στο Συνέδριο ανέρχεται: 
στα 100,00€ για τους ειδικούς γιατρούς και 
στα 50,00€ για τους ειδικευόμενους γιατρούς.  

επιστήμονες υγείας και τους φοιτητές η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

 

Για τους λοιπούς επιστήμονες υγείας και τους φοιτητές η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γραμματεία Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

Τηλέφωνο: 210-7211845, 210-7243161

E-mail: [email protected], [email protected]

Σημαντικές ημερομηνίες
 

Προθεσμία υποβολής περιλήψεων
15-01-2016

,
Τελικό Πρόγραμμα 42ου ΕΠΙΣ
,
Τόμος περιλήψεων
,
Πρόλογος Προέδρου

Πρόλογος Προέδρου

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη τόσο για μένα όσο και για την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η διοργάνωση του 42ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11-14 Μαΐου 2016, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, το οποίο αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της Εταιρείας μας.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων αποτελεί τον οδηγό για τη φετινή μας προσπάθεια, αλλά και τη σιγουριά για μια ακόμη επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση. Φιλοδοξούμε ότι και το 42ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο θα έχει την ίδια επιτυχία και θα συμβάλει τόσο στην επιμόρφωση όσο και στην ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν την Ιατρική κοινότητα

Η ευρεία θεματολογία, τα κλινικά φροντιστήρια, οι διεταιρικές συζητήσεις, οι διαλέξεις, η παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών και οι εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων θα αποτελέσουν τη βάση ανάπτυξης ιδεών και εμπειριών.

Παράλληλα, η ενεργός συμμετοχή σας θα αναδείξει τη δυναμική της Ιατρικής κοινότητας και τη διαδραστικότητα του Συνεδρίου. Προς τούτο σας προσκαλούμε να υποβάλλετε επιστημονικές εργασίες, παρουσιάζοντας την ερευνητική και κλινική σας δραστηριότητα και όπως κάθε χρόνο θα χορηγήσουμε ειδικά βραβεία σε πρωτότυπες εργασίες.

Με τη σκέψη ότι θα σταθείτε αρωγοί σε αυτή μας τη προσπάθεια, προσηλωμένοι στη συνεχιζόμενη ιατρική ενημέρωση και εκπαίδευση, σας προσκαλώ να τιμήσετε με τη παρουσία σας το 42ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, το οποίο φιλοδοξούμε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Καθηγητής Γρηγόριος Κουράκλης
Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

,
Ενημερωτικό Δελτίο Συνεδρίου
,
Επιτροπές Συνεδρίου

Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

 

 

Πρόεδρος

 Γρ. Κουράκλης

Αντιπρόεδρος

Σ.Γ. Παπαγεωργίου

Γεν. Γραμματέας

   Ε. Θηραίος

Ειδ. Γραμματέας

Θ.Γ. Βραχλιώτης

Ταμίας

   Μ. Σαμάρκος

 Μέλη

Ε.Δ. Βογιατζάκης
   Σ. Ηρακλειανού
   Γ. Μάντζαρης
Δ.Τ. Μπούμπας

 

 

Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου

 

 

Θ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δ. ΑΓΓΟΥΡΑΣ

Κ. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

Α. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ

Γ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

Χ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Κ. ΒΑΓΙΑΝΟΣ

Β. ΒΑΝΤΑΛΗ

Α. ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Α. ΒΟΖΙΚΗΣ

Μ. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ

Γ. ΒΡΥΩΝΗ

Β. ΓΕΜΟΥ-ENGESAETH

Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗ

Ε. ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ

Κ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ

Γ. ΔΑΪΚΟΣ

Ι. ΔΑΚΟΡΩΝΙΑΣ

Α. ΔΕΛΙΔΗΣ

Δ. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ

Γ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ε. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ

Γ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ. ΚΑΛΟΕΙΔΑΣ

Σ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Χ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Θ. ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Β. ΚΑΨΙΜΑΛΗ

Σ. ΛΟΥΚΙΔΗΣ

Θ. ΜΑΚΡΗΣ

Ι. ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΟΥ

 

Δ. ΜΑΝΤΑΣ

Π. ΜΑΡΓΟΣ

Α. ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗ

Α. ΜΕΛΙΔΩΝΗΣ

Σ. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Α. ΜΠΕΡΛΕΡ

Σ. ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ

Μ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Α. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Β. ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ι. ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Π. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ε. ΠΛΑΤΣΟΥΚΑ

Κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Π. ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

Μ. ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ

Ν. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ

Σ. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Α. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Γ. ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗΣ

Ε. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Π. ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ

Σ. ΧΑΝΤΑΝΗΣ

Ε. ΧΑΡΜΑΝΔΑΡΗ

Α. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Σ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Ε. ΧΗΝΟΥ

Χ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

 

,
Βραβεία Συνέδριου

Στο πλαίσιο του 42ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:

Βασική Έρευνα: Απονέμονται δύο βραβεία και ένας έπαινος σε τρεις περιλήψεις εργασιών με θέμα βασικής έρευνας 

 

Εφαρμοσμένη Έρευνα: Απονέμονται δυο βραβεία και ένας έπαινος σε τρεις περιλήψεις εργασιών με θέμα εφαρμοσμένης έρευνας 

 

Έπαθλο «Σωτήρης Παπασταμάτης»: Απονέμονται δύο βραβεία (3.000€ το πρώτο, 1.800€ το δεύτερο) και ένας έπαινος σε πρωτότυπες ερευνητικές μελέτες με θέμα Βιοϊατρικής

 

Βραβείο «Γεράσιμου Καρβουντζή»: Απονέμεται ένα βραβείο (1000€) για την καλύτερη ηπατολογική εργασίατου Συνεδρίου. Με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 

 

Βραβείο «Αρχέγονο Κύτταρο»: Απονέμεται ένα βραβείο (1.000€) σε νέο ειδικευόμενο ιατρό, που θα υποβάλλει ως πρώτος συγγραφέας ερευνητική εργασία με αιματολογικό θέμα. Με την ευγενική χορηγία του Ομίλου Φίλων Αιματολογικής Κλινικής «Γ. Γεννηματάς», «Το Αρχέγονο Κύτταρο» 

 

Βραβείο Αμφιαραείου Ιδρύματος: Βραβεύεται η καλύτερη εργασία που αναφέρεται σε θέματα λοιμώξεων - χημειοθεραπείας. Πληροφορίες για τους όρους βράβευσης στη γραμματεία του Ιδρύματος, τηλ.: 210 7770429.

,
Οδηγίες Επάθλου "Σωτήρης Παπασταμάτης"

Οδηγίες Επάθλου "Σωτήρης Παπασταμάτης"

 

Στη μνήμη του Σωτήρη Παπασταμάτη η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών έχει καθιερώσει ετήσιο διαγωνισμό για τη βράβευση πρωτότυπων βιοϊατρικών ερευνητικών μελετών.

 

Όροι διαγωνισμού

1. Οι μελέτες πρέπει να έχουν γίνει στην Ελλάδα και να αναφέρονται σε πρωτότυπα βιοϊατρικά θέματα βασικής, εφαρμοσμένης ή άλλης φύσης έρευνας και να μην έχουν δημοσιευθεί ολικώς ή μερικώς.

 

2. Ο συγγραφέας (ή επί περισσοτέρων συγγραφέων, ο πρώτος κατά σειρά) πρέπει να είναι Έλληνας και να έχει ηλικία όχι μεγαλύτερη των 40 ετών.

 

3. Οι μελέτες πρέπει να υποβληθούν σε 5 αντίτυπα, η συνολική δε έκτασή της, μαζί με τις περιλήψεις (ελληνική και αγγλική), τις εικόνες και τη βιβλιογραφία, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 20 δακτυλογραφημένες σελίδες (δακτυλογράφηση στη μία όψη του φύλλου, περίπου 30 στίχοι σε κάθε σελίδα). Για τη σύνταξη του κειμένου, της βιβλιογραφίας κ.λπ., πρέπει να τηρηθούν οι "Οδηγίες για τους συγγραφείς" του περιοδικού Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής. Οι συγγραφείς, εκτός από την εργασία, θα διατυπώσουν σε ιδιαίτερο κείμενο, μικρότερο από 50 λέξεις με τίτλο "Συμβολή της εργασίας", το συγκεκριμένο στοιχείο προόδου που προκύπτει από την έρευνά τους. Προκειμένου για εργασίες που αφορούν σε βιοϊατρική έρευνα στον άνθρωπο, θα απαιτηθεί δήλωση του κύριου ερευνητή ότι η έρευνα έγινε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση των ατόμων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τη μελέτη. Η δήλωση αυτή αναγράφεται στο τέλος της ενότητας “Υλικό-Μέθοδοι”.

 

4. Για το αδιάβλητο της κρίσης, οι μελέτες που θα υποβληθούν δεν πρέπει να αναφέρουν το όνομα του συγγραφέα (ούτε από το κείμενο να είναι δυνατή η αναγνώριση της ταυτότητας των συγγραφέων ή της προέλευσης της εργασίας), αλλά μόνο μια “φράση” της επιλογής τους (π.χ. ρητό). Μέσασε ιδιαίτερο φάκελο αδιαφανή και καλά σφραγισμένο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται η ίδια “φράση”, θα υπάρχει σημείωμα με το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα (ή των συγγραφέων), τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, τον τίτλο της εργασίας και την προέλευση της εργασίας.

Στον ίδιο κλειστό φάκελο πρέπει να υπάρχει και "Δήλωση του συγγραφέα" (ή επί περισσοτέρων του πρώτου κατά σειρά) ότι είναι Έλληνας, ότι η ηλικία του δεν είναι μεγαλύτερη των 40 ετών και ότι η εργασία έχει γίνει στην Ελλάδα και δεν έχει δημοσιευθεί ή υποβληθεί για ανακοίνωση ολικά ή μερικά. Οι κλειστοί φάκελοι θα ανοιχτούν μόνο σε περίπτωση βράβευσης της μελέτης.

 

5. Οι μελέτες θα κριθούν από Ειδική Επιτροπή που θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Η κρίση θα βασιστεί στα εξής κριτήρια ποιότητας:

α. πρωτοτυπία της ερευνητικής ιδέας

β. ερευνητικό σχέδιο (πρωτόκολλο)

γ. μεθοδολογία και στατιστική επεξεργασία

δ. παρουσίαση της ιδέας, της έρευνας και των αποτελεσμάτων

ε. βιβλιογραφική τεκμηρίωση (πληρότητα, εκλεκτικότητα) και

στ. δυναμικό μελλοντικών προεκτάσεων ή εφαρμογών, με βάση τα πορίσματα της έρευνας.

 

6. Θα απονεμηθούν δύο βραβεία (το πρώτο 3.000€), το δεύτερο (1.800€) και ένας έπαινος.

 

7. Οι μελέτες που θα βραβευθούν θα ανακοινωθούν κατά την εναρκτήρια συνεδρία του 41ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου, κατά την οποία και θα απονεμηθούν τα βραβεία. Οι μελέτες που θα βραβευθούν, θα δημοσιευθούν στο περιοδικό της Εταιρείας Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής.

 

8. Εργασίες που θα υποβληθούν για το Έπαθλο "ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ " δεν μπορούν να υποβληθούν, στο σύνολό τους ή εν μέρει, για ανακοίνωση στο Συνέδριο.

 

9. Το πρωτότυπο υλικό των εργασιών που υποβάλλονται, δεν επιστρέφεται στους συγγραφείς.

 

10. Οι μελέτες πρέπει να κατατεθούν στη Γραμματεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, το αργότερο μέχρι 4 Μαρτίου 2016. Δεν θα γίνουν δεκτές μελέτες οι μελέτες που δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους ή που θα κατατεθούν εκπρόθεσμα.

,
Γενικές Οδηγίες

Γενικές Οδηγίες

 

Προθεσμία για την υποβολή των περιλήψεων:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή εργασίας είναι η εγγραφή ενός εκ των συγγραφέων της.

Η εγγραφή στο συνέδριο ανέρχεται στα 100,00€ για τους ειδικούς γιατρούς και στα 50,00€ για τους ειδικευόμενους γιατρούς. Για τους λοιπούς επιστήμονες

υγείας και τους φοιτητές η παρακολούθηση 

είναι δωρεάν.

Η εγγραφή στο Συνέδριο ανέρχεται στα 100,00€ για τους ειδικούς γιατρούς και στα 50,00€ για τους ειδικευόμενους γιατρούς. 

Για τους λοιπούς επιστήμονεςυγείας και τους φοιτητές η παρακολούθηση 
είναι δωρεάν
 

 

Η κρίση των περιλήψεων των εργασιών γίνεται από τους κριτές που προτείνονται από τις ειδικές Ιατρικές Εταιρείες 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 21279/31-5-2001 του ΕΟΦ, η αποδοχή ανακοινώσεων κλινικών δοκιμών. 

Η παρουσίαση των ανακοινώσεων που επιλέγονται, γίνεται προφορικά ή με τη μορφή ηλεκτρονικά αναρτημένων ανακοινώσεων (e-posters). Για την επιλογή του τρόπου παρουσίασης των εργασιών λαμβάνεται υπόψη τόσο η επιθυμία των συγγραφέων, όσο και οι δυνατότητες του τελικού προγράμματος. Η επιλογή του τρόπου παρουσίασης δεν σχετίζεται με την επιστημονική ποιότητα των εργασιών 

Οι εργασίες που θα υποβληθούν δεν πρέπει να έχουν ανακοινωθεί ή δημοσιευθεί προηγουμένως στον ελληνικό έντυπο ιατρικό τύπο 

Ο συγγραφέας που θα παρουσιάσει την εργασία, πρέπει να υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση και να υποδείξει τη θεματική ενότητα, στην οποία αντιστοιχεί η εργασία. Η οριστική ένταξη σε θεματική συνεδρίαση αποφασίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή, με βάση τις δυνατότητες του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου 

Στον ηλεκτρονικό Τόμο Περιλήψεων δημοσιεύονται οι περιλήψεις των εργασιών που ανακοινώνονται προφορικά ή με τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων 

Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο ποιές από τις εργασίες δεν παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο με ευθύνη των συγγραφέων τους.

,
Οδηγίες Περιλήψεων

Οδηγίες Περιλήψεων

 

Η περίληψη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 300 λέξεις, συμπεριλαμβανομένων του τίτλου, των ονομάτων των συγγραφέων και του ονόματος του κέντρου προέλευσης της εργασίας.

Η περίληψη γράφεται σε συμβατό με ΙΒΜ ηλεκτρονικό υπολογιστή και υποβάλλεται μέσω internet (ηλεκτρονική φόρμα υποβολής) ή σε ηλεκτρονικό μέσο εγγραφής με γραμματοσειρά Arial 10pt

Ο τίτλος της εργασίας γράφεται με κεφαλαία γράμματα

Σε άλλη σειρά γράφονται, με πεζά, τα ονόματα των συγγραφέων, με υπογραμμισμένο το όνομα του ατόμου που θα ανακοινώσει την εργασία.

Σε άλλη σειρά γράφεται, με πεζά, το κέντρο προέλευσης της εργασίας και η πόλη. Οι συγγραφείς παρακαλούνται να χρησιμοποιούν τις επίσημες ονομασίες των κέντρων. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός κέντρων προέλευσης, ο διαχωρισμός γίνεται με ανωφερείς αριθμούς (εκθέτες).

Παράδειγμα:

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ

Γ. Αντωνιάδης1, Α. Νικολάου2

1Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, Αθήνα, 2Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη

Οι περιλήψεις είναι δομημένες ως εξής: 

ΣΚΟΠΟΣ ....

ΥΛΙΚΟ....

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ....

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ....

 

Ιδιαίτερες οδηγίες για τις περιλήψεις
 

Αποφύγετε την οποιαδήποτε διαμόρφωση του κειμένου πέραν της παραγραφοποίησης.

Σε περίπτωση που κατά τη μετατροπή της εργασίας από το λογισμικό επεξεργασίας υπάρξουν λάθη ή προβλήματα, μπορεί να ζητηθεί η εκ νέου υποβολή της σύμφωνα με τους όρους.

Όλα τα ευρετήρια ονομάτων που δημιουργούνται για το ΕΠΙΣ προκύπτουν από τα στοιχεία των συγγραφέων όπως αυτά καταγράφονται στο σώμα της περίληψης.

Συντμήσεις όρων μπορούν να χρησιμοποιούνται, αφού γραφούν σε παρένθεση μετά την πρώτη αναγραφή του όρου ολογράφως στο κείμενο. Τα φάρμακα πρέπει να αναφέρονται με την επίσημη και όχι με την εμπορική ονομασία τους.

Όλες οι περιλήψεις συνοδεύονται από συγκεκριμένο αριθμό υποβολής, τον οποίο φέρουν σε όλες τις φάσεις της διακίνησής τους. Ο αριθμός υποβολής της περίληψης είναι πάντα απαραίτητος κατά την επικοινωνία των συγγραφέων με την Γραμματεία του Συνεδρίου. Ο αριθμός της εργασίας διαφοροποιείται στον Τόμο Περιλήψεων (αριθμός τελικού προγράμματος).

 

Έλεγχος των εργασιών-Μη αποδοχή
 

Ο έλεγχος πληρότητας των εργασιών γίνεται κατά την παραλαβή των εργασιών από τη Γραμματεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Οι λόγοι μη αποδοχής μιας εργασίας από τη Γραμματεία είναι οι εξής:

Ελλιπή στοιχεία ή έντυπα

Χρήση διαφορετικού επεξεργαστή κειμένου πέραν του ήδη προκαθορισμένου

Μη συμπληρωμένα στοιχεία στο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης

Περίληψη με περισσότερες από 300 λέξεις

Μια κακή περίληψη μπορεί

να αδικήσει μια καλή εργασία
 

 

 

 

,
Υποβολή περίληψης ηλεκτρονικά
 

Η υποβολή των περιλήψεων ηλεκτρονικά γίνεται μόνο από τον υπεύθυνο αλληλογραφίας μόνο μέσω της φόρμας υποβολής που υπάρχει στον ιστότοπο http://www.mednet.gr αφού προηγουμένως αυτός έχει εγγραφεί ως χρήστης. 
 

Εργασίες που αποστέλλονται με απλό ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στις διευθύνσεις της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών δεν γίνονται δεκτές

1. Η υποβολή των περιλήψεων μέσω της φόρμας δεν προϋποθέτει και την επιτυχή παραλαβή της. Για το λόγο αυτό οι συγγραφείς θα πρέπει να αναζητούν σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες το απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα

2. Στα απαντητικά e-mail αναγράφεται ο αριθμός καταχώρησης και ενδεχομένως παρατηρήσεις της γραμματείας (π.χ. παράλειψη ονομάτων, διαφοροποίηση μαθηματικών συμβόλων κ.λπ.). Για το λόγο αυτό, τα απαντητικά e-mail θα πρέπει να ελέγχονται σχολαστικά από τους συγγραφείς για αποφυγή λαθών, παραλείψεων ή αποκλεισμού της περίληψης. 

Οι συγγραφείς που επιθυμούν να υποβάλουν τις περιλήψεις τους ηλεκτρονικά θα πρέπει προηγουμένως να συμβουλευτούν το Εγχειρίδιο Υποβολής Εργασιών

Εγχειρίδιο

 

,
Υποβολή περίληψης με προσωπική κατάθεση

Υποβολή περίληψης με προσωπική κατάθεση

 

 

Η κατάθεση των περιλήψεων γίνεται στα γραφεία της  Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Μαιάνδρου 23, 115 28 ΑΘΗΝΑ) και τις ώρες 09.30-17.30.

 

Κάθε περίληψη τοποθετείται σε ξεχωριστό φάκελο που περιέχει:
 

1. Το CD (ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο εγγραφής) με το αρχείο της περίληψης στην ετικέτα της οποίας αναγράφεται απαραίτητα ο τίτλος της εργασίας
 

2. Το κείμενο της περίληψης τυπωμένο σε χαρτί μεγέθους Α4
 

3. Το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης και της θεματικής ενότητας .

 

Δήλωση
,
Υποβολή περίληψης ταχυδρομικά

Κάθε περίληψη τοποθετείται σε ξεχωριστό φάκελο που περιέχει:
 

1. Το CD (ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο εγγραφής) με το αρχείο της περίληψης στην ετικέτα της οποίας αναγράφεται απαραίτητα ο τίτλος της εργασίας.

2. Το κείμενο της περίληψης τυπωμένο σε χαρτί μεγέθους Α4.

3. Τα έντυπα της υπεύθυνης δήλωσης και της θεματικής ενότητας συμπληρωμένα.

Η αποστολή γίνεται με απλή ή επείγουσα ταχυδρόμηση.

Ως προθεσμία υποβολής νοείται η ημερομηνία παραλαβής και όχι αποστολής της περίληψης

 

Θεματική ενότητα
,
Διαμονή Συνέδρων

Η Οργανωτική Επιτροπή εξασφάλισε για τους συνέδρους του 42ου ΕΠΙΣ και σε προνομιακή τιμή ορισμένο αριθμό δωματίων στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.
Τις κρατήσεις έχει αναλάβει το γραφείο ΚΕΓΜ Τουριστικές & Συνεδριακές Επιχειρήσεις Α.Ε.-Congress World Μ. Παπαπαναγιώτου
 

T: 210-72 10 052, 210-72 10 001

F: 210-72 10 051

web: http://www.congressworld.gr

e-mail: [email protected]