Το Υπουργείο Υγείας με τους συνεργαζόμενους φορείς διαμορφώνει το «Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων - Ηπιόνη»

Το Πρόγραμμα ΗΠΙΟΝΗ έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος.

Η φιλοσοφία του Προγράμματος έγκειται στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της ενεργού και υγιούς γήρανσης μέσω της προστασίας των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων ατόμων, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους, της ενδυνάμωσης της αυτόνομης διαβίωσης, της κοινωνικής συμμετοχής, της ένταξης και της ενίσχυσης του ρόλου τους σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.
 

• ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗΠΙΟΝΗ 2016

• ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

• ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗΠΙΟΝΗ 2015

• ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η Εταιρεία Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΕΔΥΠΥ) θα πραγματοποιήσει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στο Κτιριακό Συγκρότητα ΒΙΟΠΟΛΙΣ, στο Μεζούρλο, Λάρισας.

Για να δείτε το Πρόγραμμα Πατήστε ΕΔΩ

 

 

Ετήσια συνάντηση του Δικτύου εκπαίδευσης και Έρευνας στην ΠΦΥ και στη Γενική Ιατρική

 

Η ετήσια συνάντηση του Δικτύου εκπαίδευσης και Έρευνας στην ΠΦΥ και στη Γενική Ιατρική του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ θα γίνει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 8.30-5μ.μ. στο ΚΕΔΕΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η φετινή συνάντηση είναι εορταστική καθώς συνδυάζει τα 10 χρόνια Κλινικής Άσκησης και τα 40 χρόνια από τη διακήρυξη της Άλμα Άτα για την ΠΦΥ.

Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά εδώ μέχρι την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.

 

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της ημερίδας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας σε συγκεκριμένα κλινικά φροντιστήρια

Κάθε κλινικό φροντιστήριο έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων. 

Η δήλωση δεν είναι δεσμευτική για την οργανωτική επιτροπή αλλά θα συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση. 

 

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα άμεσα κλικ εδώ

 

Πληροφορίες: 

Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ

Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας

e-mail: [email protected] 

Τηλ. 2310 999135 - Φαξ 2310 999131

Ιστοσελίδα: primarycare.web.auth.gr