36ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
36ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

 

36ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

 

Το 36ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο έλαβε χώρα στις 4-8 Μαΐου 2010 στο ξενοδοχείο Athens Hilton. Κόστος εγγραφής στο 36ο ΕΠΙΣ:

 * Ειδικευμένοι γιατροί: €100
 * Ειδικευόμενοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί επιστήμονες: €80 
 * Κόστος μονόκλινου/δίκλινου δωματίου (με πρωινό αμερικανικού τύπου):   €295
    / διανυκτέρευση
 * Για τους φοιτητές η παρακολούθηση ήταν δωρεάν

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γραμματεία Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

Τηλέφωνο: 210-7211845, 210-7243161 Φαξ:210-7215082

E-mail: [email protected]

Σημαντικές ημερομηνίες
 

Παράταση υποβολής εργασιών
22-01-2010

Καταληκτική ημερομηνία Υποβολής Εργασιών:
15-01-2010

,
Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωτικό Δελτίο

 

Παρακαλώ πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το ενημερωτικό δελτίο του συνεδρίου.

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Μέγεθος αρχείου: 1.45 MB

,
Επιτροπές Συνεδρίου

Επιτροπές Συνεδρίου

 

Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

 

 

Πρόεδρος Χ. ΙΑΤΡΟΥ
Αντιπρόεδρος Α. ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ
Γεν. Γραμματέας Ν. ΜΑΓΚΙΝΑ
Ειδ. Γραμματέας Ε. ΘΗΡΑΙΟΣ
Ταμίας Μ. ΠΟΜΩΝΗ
Μέλη Γ. ΚΟΥΡΑΚΛΗΣ
Ι. ΜΕΛΕΤΗΣ
Λ. ΡΑΛΛΙΔΗΣ
Α. ΤΣΑΚΡΗΣ

 

 

Επιστημονική Επιστροπή Προγράμματος

 

 

 

Μ. ΑΛΕΞΙΟΥ

Γ. ΑΝΑΣΤOΠΟΥΛΟΣ

Γ. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Γ. ΑΝΤΥΠΑΣ

Κ. ΒΑΓΙΑΝOΣ

Ε. ΒΟΓΙΑΤΖAΚΗΣ

Α. ΒΟΖΙΚΗΣ

Θ. ΒΡΑΧΛΙΩΤΗΣ

Γ. ΒΡΥΩΝΗ

Α. ΓΑΡΟYΦΗ 
Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗ

Γ. ΔΑΪΚΟΣ

Δ. ΔΕΛΗΣ

ΣΤ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Α. ΖAΓΚΛΗΣ

Ε. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ

Γ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Λ. ΘAΝΟΣ

ΓΡ. ΚΑΛΤΣΑΣ

Δ. ΚΑΝΕΛΛΑΣ

Ν. ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ

ΣΤ. ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ

Β. ΚΑΨΙΜΑΛΗ

Ν. ΚΟΜΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Χ. ΚΟΣΜAΣ

Χ.ΚΟΥΤΣΙA-ΚΑΡΟΥΖΟΥ

Κ.ΚΥΡΙΑΚOΠΟΥΛΟΣ

Σ. ΛΟΥΚΙΔΗΣ

 

Δ. ΜΑΝΤΖΟΥΡAΤΟΣ

Α. ΜΑΧΑIΡΑΣ

Α. ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗ

Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ

Α. ΜΠΙΜΠΑΣ

Κ. ΜΠΟΚH

Ν. ΝΙΚΟΛAΟΥ

Β. ΝΤΕΛΗΣ

Σ. ΝΤΟΥΡAΚΗΣ

Τ. ΞΥΔΑΣ

Φ. ΠAΝΟΥ

Ε. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕIΟΥ

Σ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓIΟΥ

Δ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Β.ΠΑΠΑΣΤΑΜOΠΟΥΛΟΣ

Α. ΠΕΦAΝΗΣ

Γ. ΠΙΑΔΙΤΗΣ

Α. ΠΟΛIΤΗΣ

Α. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

Χ. ΡΑΠIΔΗ

Κ. ΡΟΚΚΑΣ

Μ. ΣΑΜAΡΚΟΣ

Ρ. ΣΚΑΡΠΑ

Κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Ν. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ

Χ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γ. ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗΣ

Α. ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Α. ΧΡΙΣΤΟΦΕΛΗ

 

 

 

Επιστημονική Επιστροπή Προγράμματος

Μέγεθος αρχείου: 120 KB

,
Πρόλογος Προέδρου

Πρόλογος Προέδρου
 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ) σας καλεί, με μεγάλη χαρά, να συμμετάσχετε ενεργά στο 36ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο (ΕΠΙΣ).

Στόχος και αυτού του ΕΠΙΣ, όπως άλλωστε και όλων των προηγούμενων, είναι η παροχή προς τους Έλληνες ιατρούς ενός βήματος παρουσίασης της Ελληνικής Ιατρικής Κλινικής και Βασικής Έρευνας, αλλά και ανάπτυξης και συζήτησης των νέων ιατρικών επιτευγμάτων, προσβλέποντας πάντα στη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση, ενημέρωση και κατάρτιση του ιατρικού δυναμικού της χώρας μας.

Πιστεύοντας πως η δομή του επιστημονικού προγράμματος και αυτού του συνεδρίου θα εξασφαλίσει τους προαναφερόμενος στόχους του 36ου ΕΠΙΣ και ότι οι Έλληνες συνάδελφοι θα προστρέξουν με ζήλο για παρακολούθηση των εργασιών του και κατάθεση της ερευνητικής τους προσπάθειας,

Συναδελφικά,

Χρήστος Ιατρού

Προέδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

 

 

Πρόλογος Προέδρου

Μέγεθος αρχείου: 50 KB

,
Πληροφορίες Υποβολής Εργασιών

Πληροφορίες Υποβολής Εργασιών
 

 

Προθεσμία για την υποβολή των περιλήψεων: 
    Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 

Κάθε περίληψη μπορεί να υποβάλλεται μόνο με έναν από τους παραπάνω τρόπους:
* Ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας υποβολής που έχει δημιουργηθεί στο www.mednet.gr 
* Ταχυδρομικά (ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, Μαιάνδρου 23, 115 28 ΑΘΗΝΑ) 
* Στη Γραμματεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Μαιάνδρου 23, 115 28 ΑΘΗΝΑ) 
2. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή εργασίας για κρίση και παρουσίαστη στο Συνέδριο είναι η εγγραφή όλων των συγγραφέων της. Το δικαίωμα εγγραφής καταβάλλεται κατά την υποβολή της περίληψης. Όταν η περίληψη αποστέλλεται με το ταχυδρομείο ή μέσω internet, πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχη χρηματική επιταγή.
 Η εγγραφή στο Συνέδριο ανέρχεται σε 100,00€ για τους ειδικευμένους και σε 80,00€ για τους ειδικευόμενους και τους λοιπούς επιστήμονες. Για τους φοιτητές η παρακαλούθηση είναι δωρεάν. 
Ο γιατρός μπορεί να επιλέξει είτε την εγγραφή του μόνο στο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο (σύμφωνα με τα παραπάνω ποσά) είτε την εγγραφή του στο πακέτο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (που περιλαμβάνει και την εγγραφή στο ΕΠΙΣ) έναντι ποσού 250,00€ μέχρι 31/12/09.

3. Η κρίση των περιλήψεων των εργασιών γίνεται από τους κριτές και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, που προτείνονται από τις ειδικές Ιατρικές Εταιρείες και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Εργασίες που χαρακτηρίζονται ως ενδιαφέρουσες περιπτώσεις (case reports) θα γίνουν δεκτές μόνο αυτές που από τους κριτές θα λάβουν υψηλή βαθμολογία και θα προκαλέσουν επιστημονικό ενδιαφέρον. 
4. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 21279/31-5-2001 του ΕΟΦ, η αποδοχή ανακοινώσεων κλινικών δοκιμών προϋποθέτει την αναγραφή του αριθμού αδείας εγκρίσεως του ΕΟΦ. 
5. Η παρουσίαση των ανακοινώσεων που επιλέγονται, γίνεται προφορικά ή με τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων (posters). Για την επιλογή του τρόπου παρουσίασης των εργασιών λαμβάνεται υπόψη τόσο η επιθυμία των συγγραφέων, όσο και η οργανωτική δομή του Συνεδρίου. Η επιλογή του τρόπου παρουσίασης δεν σχετίζεται με την επιστημονική ποιότητα των εργασιών.
6. Οι εργασίες που θα υποβληθούν δεν πρέπει να έχουν ανακοινωθεί ή δημοσιευθεί προηγουμένως στον ελληνικό έντυπο ιατρικό τύπο.
7. Ο συγγραφέας που θα παρουσιάσει την εργασία, πρέπει να υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση (βλ. Παραπάνω) και να υποδείξει τη θεματική ενότητα, στην οποία αντιστοιχεί η εργασία. Η οριστική ένταξη σε θεματική συνεδρίαση αποφασίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή, με βάση τις ανάγκες του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου.
8. Στον Τόμο των Περιλήψεων δημοσιεύονται οι περιλήψεις των εργασιών που ανακοινώνονται προφορικά ή με τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων. Οι περιλήψεις των εργασιών που δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη βαθμολογία δεν δημοσιεύονται.
9. Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαιώμα να γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο ποιές από τις εργασίες δεν παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο με ευθύνη των συγγραφέων τους.

 

 

Πληροφορίες Υποβολής Εργασιών

Μέγεθος αρχείου: 150 KB

,
Οδηγίες προς τους Συγγραφείς!

 

Οδηγίες προς τους Συγγραφείς!

 

Η περίληψη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 300 λέξεις, συμπεριλαμβανομένων του τίτλου, των ονομάτων των συγγραφέων και του ονόματος του κέντρου προέλευσης της εργασίας.

Η περίληψη γράφεται σε συμβατό με ΙΒΜ ηλεκτρονικό υπολογιστή και υποβάλλεται μέσω internet (ηλεκτρονική φόρμα υποβολής) ή σε ηλεκτρονικό μέσο εγγραφής με γραμματοσειρά Arial 10pt

Ο τίτλος της εργασίας γράφεται με κεφαλαία γράμματα. 

Σε άλλη σειρά γράφονται, με πεζά, τα ονόματα των συγγραφέων, με υπογραμμισμένο το όνομα του ατόμου που θα ανακοινώσει την εργασία.
 
Σε άλλη σειρά γράφεται, με πεζά, το κέντρο προέλευσης της εργασίας και η πόλη. Οι συγγραφείς παρακαλούνται να χρησιμοποιούν τις επίσημες ονομασίες των κέντρων. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός κέντρων προέλευσης, ο διαχωρισμος γίνεται με ανωφερείς αριθμούς (εκθέτες). 

Παράδειγμα: 

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ
 
Γ. Αντωνιάδης1, Α. Νικολάου2 

1Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, Αθήνα, 2Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη 

Οι περιλήψεις είναι δομημένες ως εξής: (α) Σκοπός της μελέτης.... , (β) Υλικό και μέθοδος .... , (γ) Αποτελέσματα .... , (δ) Συμπεράσματα .... , σε ξεχωριστές παραγράφους. Πριν από κάθε παράγραφο αναγράφεται με κεφαλαία bold γράμματα ο αντίστοιχος τίτλος (δηλ. ΣΚΟΠΟΣ, ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ).
 
Υποβολή περίληψης με το ταχυδρομείο: 
Κάθε περίληψη τοποθετείται σε ξεχωριστό φάκελο που περιέχει: 1. Το CD (ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο εγγραφής) με το αρχείο της περίληψης στην ετικέτα της οποίας αναγράφεται απαραίτητα ο τίτλος της εργασίας. 
2. Το κείμενο της περίληψης τυπωμένο σε χαρτί μεγέθους Α4. 
3. Το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης και της θεματικής ενότητας συμπληρωμένο. 
Η αποστολή γίνεται με απλή, συστημένη ή επείγουσα ταχυδρόμηση. 
Ως προθεσμία υποβολής νοείται η ημερομηνία παραλαβής και όχι αποστολής της περίληψης.
 

Υποβολής περίληψης ηλεκτρονικά:
 
Η υποβολή των περιλήψεων ηλεκτρονικά γίνεται μόνο μέσω της φόρμας υποβολής που υπάρχει στον ιστότοπο http://www.mednet.gr. 

Εργασίες που αποστέλλονται με απλό e-mail στις διευθύνσεις της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών δεν γίνονται δεκτές. 

Η υποβολή των περιλήψεων μέσω της φόρμας δεν προϋποθέτει και την επιτυχή παραλαβή της. Για το λόγο αυτό οι συγγραφείς θα πρέπει να αναζήτούν σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες το απαντητικό e-mail. 
Στα απαντητικά e-mail αναγράφεται ο αριθμός καταχώρησης και ενδεχομένως παρατηρήσεις της γραμματείας (π.χ. παράλειψη ονομάτων, διαφοροποίηση μαθηματικών συμβόλων κ.λπ.). Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ελέγχονται σχολαστικά από τους συγγραφείς για αποφυγή λαθών, παραλείψεων ή αποκλεισμού της περίληψης.
 
Ιδιαίτερες οδηγίες για τις περιλήψεις: 

Αποφύγετε την οποιαδήποτε διαμορφωση του κειμένου πέραν της παραγραφοποίησης 
Σε περίπτωση που κατά τη μετατροπή της εργασίας από το λογισμικό επεξεργασίας υπάρξουν λάθη ή προβλήματα, μπορεί να ζητηθεί η εκ νέου υποβολή της σύμφωνα με τους όρους.

Έλεγχος των εργασιών-Μη αποδοχή: 
 Ο έλεγχος πληρότητας των εργασιών γίνεται κατά την παραλαβή των εργασιών από τη Γραμματεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Οι λόγοι μη αποδοχής μιας εργασίας από τη Γραμματεία είναι οι εξής: 
Ελλιπή στοιχεία ή έντυπα.
Χρήση διαφορετικού επεξεργαστή κειμένου πέραν του ήδη προκαθορισμένου.
Μη συμπληρωμένα στοιχεία στο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης. Περίληψη με περισσότερες από 300 λέξεις.
 
Οι συγγραφείς είναι φρόνιμο να επιβεβαιώνουν τηλεφωνικά την παραλαβή της περίληψής τους και να ενημερώνονται για τον αριθμό υποβολής της.

 Χρήσιμες πληροφορίες:
Όλα τα ευρετήρια ονομάτων που δημιουργούνται για το ΕΠΙΣ προκύπτουν από τα στοιχεία των συγγραφεών όπως καταγράφονται στο σώμα της περίληψης
Συντμήσεις όρων μπορούν να χρησιμοποιούνται, αφού γραφούν σε παρένθεση μετά την πρώτη αναγραφή του όρου ολογράφως στο κείμενο. Τα φάρμακα πρέπει να αναφέρονται με την επίσημη και όχι με την εμπορική ονομασία τους.
 Όλες οι περιλήψεις χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένο αριθμό υποβολής. Σε όλες τις φάσεις της διακίνησής τους, οι εργασίες φέρουν πάντα τον αριθμό υποβολής. Ο αριθμός υποβολής της περίληψης είναι πάντα απαραίτητος κατά την επικοινωνία των συγγραφέων με την Γραμματεία του Συνεδρίου. Στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου και στον Τόμο των Περιλήψεων θα φέρονται με διαφορετικό αριθμό (αριθμός προγράμματος). 

 

 

Οδηγίες προς τους Συγγραφείς

Μέγεθος αρχείου: 110 KB

,
Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής

Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών αποφάσισε να περιλάβει στο ποσό της εγγραφής του Συνεδρίου και την ετήσια συνδρομή του Περιοδικού Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής. Το Περιοδικό θα αποστέλλεται μόνο στους συνέδρους που έχουν πληρώσει την εγγραφή τους στο Συνέδριο. Παράκληση όπως αποσταλεί – στον αριθμό fax 210-72 15 082 ή στο e-mail: [email protected] – η απόδειξη πληρωμής μαζί με την παρακάτω φόρμα συμπληρωμένη ευδιάκριτα προκειμένου να προστεθούν τα σωστά στοιχεία στον κατάλογο των συνδρομητών.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ..................................................................................
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ...........................................................................................
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΙΑΣ.................................................................................
ΠΟΛΗ.....................................................................................................
Τ.Κ.:......................................................................................................
ΤΗΛΕΦΩΝΟ.............................................................................................
E-MAIL:..................................................................................................

 

 

Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής

Μέγεθος αρχείου: 90 KB

,
Βραβεία του Συνεδρίου

 

Βραβεία του Συνεδρίου

 

Βραβεία Συνεδρίου

 

 

Βασική Έρευνα
Απονέμονται δύο βραβεία (1.800,00 ευρώ το πρώτο και 1200,00 ευρώ το δεύτερο) και ένας έπαινος σε τρεις περιλήψεις εργασιών με θέμα βασικής έρευνας.
Χορηγός: Abbott Laboratories Eλλάς Α.Ε.Β.Ε.

Εφαρμοσμένη Έρευνα
Απονέμονται αντίστοιχα βραβεία σε περιλήψεις με θέμα εφαρμοσμένης έρευνας.
Χορηγός: Novartis Hellas A.E.B.E.

Έπαθλο "Σωτήρης Παπασταμάτης"
Απονέμονται δύο βραβεία (3.000,00 ευρώ το πρώτο, 1.800,00 ευρώ το δεύτερο) και ένας έπαινος σε πρωτότυπες ερευνητικές μελέτες με θέμα Βιοϊατρικής.
Χορηγός: Sanofi Aventis.

Έπαθλο "Συμβουλιδείου Αγωνίσματος"
Ένα βραβείο για την καλύτερη πραγματεία των Βιοϊατρικών θεμάτων.
Χορηγός: Αλέξανδρος Συμβουλίδης

Ετήσια Γερουλάνεια Βραβεία 2010
"Το Γερουλάνειο Ίδρυμα με απόφαση του Δ.Σ. του, προκηρύσσει διαγωνισμό για τη βράβευση: α) της καλύτερης Ελληνικής ιατροϊστορικής μελέτης και β) της καλύτερης Ελληνικής ιατρικής πραγματείας με θέμα την ιατρική ηθική και δεοντολογία που δημοσιεύθηκαν κατά τη διάρκεια της παρελθούσης τετραετίας. 
Πληροφορίες για τους όρους βράβευσης στη Γραμματεία του Ιδρύματος, οδός Αραχώβης 35, Εξάρχεια, τηλ: 210 3825840.
Χορηγός: Γερουλάνειο Ίδρυμα.

Βραβείο "Γεράσιμου Καρβουντζή"
Απονέμεται ένα βραβείο (1.000,00 ευρώ) για την καλύτερη ηπατολογική εργασία του Συνεδρίου.
Χορηγός: Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων.

Βραβείο "Αρχέγονο Κύτταρο"
Απονέμεται ένα βραβείο (1.000,00 ευρώ) σε νέο ειδικευόμενο ιατρό, που θα υποβάλλει ερευνητική εργασία, που πραγματεύεται αιματολογικό θέμα και συμμετέχει ως πρώτος συγγραφέας.
Χορηγός: Όμιλος Φίλων Αιματολογικής Κλινικής "Γ. Γεννηματάς", "Το Αρχέγονο Κύτταρο"

Αμφιαράειου Ιδρύματος
Βραβεύεται η καλύτερη εργασία που αναφέρεται σε θέματα λοιμώξεων - χημειοθεραπείας. 
Πληροφορίες για τους όρους βράβευσης στη γραμματεία του Ιδρύματος, τηλ: 210 7770429

 

 

Βραβεία Συνεδρίου

Μέγεθος αρχείου: 80 KB

 

Όροι Διαγωνισμού για Έπαθλο "Σωτήρης Παπασταμάτης"

 

 

 

Στη μνήμη του Σωτήρη Παπασταμάτη η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών έχει καθιερώσει ετήσιο διαγωνισμό για τη βράβευση πρωτότυπων βιοϊατρικών ερευνητικών μελετών.

Όροι Διαγωνισμού

1. Οι μελέτες πρέπει να έχουν γίνει στην Ελλάδα και να αναφέρονται σε πρωτότυπα βιοϊατρικά θέματα βασικής, εφαρμοσμένης ή άλλης φύσης έρευνας και να μην έχουν δημοσιευθεί ολικώς ή μερικώς.

2. Ο συγγραφέας (ή επί περισσοτέρων συγγραφέων, ο πρώτος κατά σειρά) πρέπει να είναι Έλληνας και να έχει ηλικία όχι μεγαλύτερη των 40 ετών.

3. Οι μελέτες πρέπει να υποβληθούν σε 5 αντίτυπαη συνολική δε έκταση, μαζί με τις περιλήψεις (ελληνική και αγγλική), τις εικόνες και τη βιβλιογραφία, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 20 δακτυλογραφημένες σελίδες (δακτυλογράφηση στη μία όψη του φύλλου, περίπου 30 στίχοι σε κάθε σελίδα). Για τη σύνταξη του κειμένου, της βιβλιογραφίας κ.λπ.,πρέπει να τηρηθούν οι "οδηγίες για τους συγγραφείς", του περιοδικού Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής. Οι συγγραφείς, εκτός από την εργασία, θα διατυπώσουν σε ιδιαίτερο κείμενο, μικρότερο από 50 λέξεις, που θα τιτλοφορείται "Συμβολή της εργασίας", το συγκεκριμένο στοιχείο προόδου που προκύπτει από την έρευνά τους. Προκειμένου για εργασίες που αφορούν σε βιοϊατρική έρευνα στον άνθρωπο, θα απαιτηθεί δήλωση του κύριου ερευνητή οτι η έρευνα έγινε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση των ατόμων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τη μελέτη. Η δήλωση αυτή αναγράφεται στο τέλος του κεφαλαίου "Υλικό-Μέθοδοι".

4. Για το αδιάβλητο της κρίσης, οι μελέτες που θα υποβληθούν δεν πρέπει να αναφέρουν το όνομα του συγγραφέα (ούτε από το κείμενο να είναι δυνατή η αναγνώριση της ταυτότητας των συγγραφέων ή της προέλευσης της εργασίας), αλλά μόνο μια επιγραφή (π.χ. ρητό). Μέσα σε ιδιαίτερο φάκελο αδιαφανή και καλά σφραγισμένο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται η ίδια επιγραφή, θα υπάρχει σημείωμα με το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα (ή των συγγραφέων), τη διεύθυνση, το τηλέφωνό του και την προέλευση της εργασίας. Στον ίδιο κλειστό φάκελο πρέπει να υπάρχει και "Δήλωση του συγγραφέα" (ή επί περισσοτέρων συγγραφέων του πρώτου κατά σειρά) ότι είναι Έλληνας, ότι η ηλικία του δεν είναι μεγαλύτερη των 40 ετών και ότι η εργασία έχει γίνει στην Ελλάδα και δεν έχει δημοσιευθεί ή υποβληθεί για ανακοίνωση ολικά ή μερικά. Οι κλειστοί φάκελοι θα ανοιχτούν μόνο σε περίπτωση βράβευσης της μελέτης. 

5. Οι μελέτες θα κριθούν από Ειδική Επιτροπή που θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Η κρίση θα βασιστεί στα εξής κριτήρια ποιότητας: 
α.πρωτοτυπία της ερευνητικής ιδέας,
β.ερευνητικό σχέδιο (πρωτόκολλο),
γ.μεθοδολογία, στατιστική επεξεργασία,
δ.παρουσίαση της ιδέας, της έρευνας και των αποτελεσμάτων,
ε.βιβλιογραφική τεκμηρίωση (πληρότητα, εκλεκτικότητα) και,
στ.δυναμικό μελλοντικών προεκτάσεων ή εφαρμογών, με βάση τα πορίσματα της έρευνας.

6. Θα απονεμηθούν δύο βραβεία (το πρώτο 3000,00 ευρώ), το δεύτερο (1800,00 ευρώ) και ένας έπαινος.

7. Οι μελέτες που θα βραβευθούν θα ανακοινωθούν κατά την εναρκτήρια συνεδρία του 36ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου, κατά την οποία και θα απονεμηθούν τα βραβεία. Οι μελέτες που θα βραβευθούν, θα δημοσιευθούν στο περιοδικό της Εταιρείας Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής.

8. Εργασίες που θα υποβληθούν για το Έπαθλο "Σωτήρης Παπασταμάτης" δεν μπορούν να υποβληθούν, στο σύνολό τους ή εν μέρει, για ανακοίνωση στο Συνέδριο.

9. Το πρωτότυπο υλικό των εργασιών που υποβάλλονται, δεν επιστρέφεται σ9μα..τους συγγραφείς.

10. Οι μελέτες πρέπει να κατατεθούν στη Γραμματεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, το αργότερο μέχρι 5 Μαρτίου 2010Δεν θα γίνουν δεκτές μελέτες που δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους ή κατατεθούν εκπρόθεσμα.

 

 

Όροι Διαγωνισμού για Έπαθλο "Σωτήρης Παπασταμάτης"

Μέγεθος αρχείου: 100 KB

 

Όροι Διαγωνισμού Συμβουλιδείου Αγωνίσματος

 

 

 Συμβουλίδειο Αγώνισμα

Το Συμβουλίδειο Αγώνισμα αθλοθετήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του περασμένου αιώνα από το Γεώργιο Συμβουλίδη, ανώτατο υγειονομικό αξιωματικό, ομογενή από την Τραπεζούντα, που για την προσφορά του αυτή ανακηρύχθηκε ευεργέτης της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Η διεξαγωγή του διαγωνίσματος, που είναι το μακροβιότερο στην ελληνική ιστορία, διακόπηκε στα μέσα του αιώνα μας. Η επανακαθιέρωσή του αποφασίστηκε το 1990 μετά από προτροπή του κ. Διονυσίου Ίκκου και την πρόθυμη ανάληψη της επιχορήγησης του Αγωνίσματος από τον απόγονο του αρχικού χορηγού κ. Αλέξανδρο Συμβουλίδη

Όροι Διαγωνισμού

1. Σύμφωνα με το αρχικό του πνεύμα, σκοπός του Αγωνίσματος είναι η προαγωγή της ιατρικής επιστήμης και της ιατρικής φιλολογίας στη χώρα μας.

2. Με το διαγωνισμό βραβεύονται ανά διετία αδημοσίευτες πραγματείες επί βιοϊατρικών θεμάτων, που έχουν ένα μόνο Έλληνα συγγραφέα (μονογραφίες) και το χαρακτήρα βιβλιογραφικής ανασκοπήσεως, στην οποία έχουν, κατά προτίμηση, περιληφθεί και πληροφορίες προερχόμενες από την ερευνητική συμβολή του ίδιου του συγγραφέα.

3. Η βράβευση έγκειται στην απονομή του Επάθλου του Αγωνίσματος και την εκτύπωση της βραβευμένης μονογραφίας. Η απονομή του Επάθλου γίνεται κατά την Εναρκτήρια Συνεδρίαση του Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου. Τα έξοδα εκτυπώσεως καλύπτονται από το χορηγό. Η εκτύπωση και η κυκλοφορία της βραβευμένης μονογραφίας γίνεται με τη μορφή παραρτήματος (συμπληρώματος) του περιοδικού της ΙΕΑ.

4. Αν καμιά από τις μονογραφίες που έχουν υποβληθεί για βράβευση δεν κριθεί άξια για το Έπαθλο, τότε στη σχετικώς υπερτερούσα απονέμεται το χρηματικό ποσό των 500,00 ευρώ, υπό τον τύπο ενθαρρύνσεως.

5. Οι μονογραφίες πρέπει να είναι δακτυλογραφημένες με διπλό διάστημα σε σύνηθες χαρτί δακτυλογραφήσεως (21x29,5 cm), με περιθώρια τουλάχιστον 3,5 cm. Η έκτασή τους δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 ή μεγαλύτερη από 120 δακτυλογραφημένες σελίδες, συμπεριλαμβανομένων των πινάκων, των σχημάτων και της βιβλιογραφίας. Η βιβλιογραφία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 250 βιβλιογραφικές παραπομπές. Για τη σύνταξη του κειμένου και της βιβλιογραφίας πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες για τους συγγραφείς που ισχύουν για το περιοδικό Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής και δημοσιεύονται σ’ αυτό.

 6. Οι μονογραφίες υποβάλλονται στο πρωτότυπο και τρία φωτοαντίγραφα στη Γραμματεία της ΙΕΑ, έναντι αποδείξεως παραδόσεως. Για το αδιάβλητο της κρίσεως, στις υποβαλλόμενες μονογραφίες δεν πρέπει να αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα, ούτε και από το κείμενο να είναι δυνατή η αναγνώριση της ταυτότητάς του. Αντί γι’ αυτό, στην πρώτη σελίδα της μονογραφίας θα υπάρχει επιγραφή (π.χ. ρητό), μέσα δε σε ιδιαίτερο αδιαφανή και καλά σφραγισμένο φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται η ίδια επιγραφή, θα υπάρχει σημείωμα με τα στοιχεία του συγγραφέα (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και υπεύθυνη δήλωση του ότι είναι Έλληνας και ότι η μονογραφία του δεν έχει δημοσιευθεί προηγουμένως. Οι κλειστοί φάκελοι θα ανοιχθούν μόνο σε περίπτωση βραβεύσεως. Στην αντίθετη περίπτωση μπορούν να παραλαμβάνονται από τους φέροντες την απόδειξη παραδόσεως, μετά την ημερομηνία της απονομής του Επάθλου.

7. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΕΑ δεν μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.

8. Οι μονογραφίες κρίνονται από τριμελή Επιτροπεία, την οποία ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΕΑ. Τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να είναι Έλληνες επιστήμονες γνωστού κύρους και αποδεδειγμένης πείρας και ικανότητας συγγραφής ιατρικών κειμένων. Ένα από τα μέλη της Επιτροπείας ορίζεται Εισηγητής.

 9. Ο Εισηγητής συντάσσει αναλυτική εισήγηση για κάθε υποβαλλόμενη για κρίση μονογραφία. Σε περίπτωση απονομής του Επάθλου, η αντίστοιχη εισήγηση δημοσιεύεται επωνύμως στο τέλος της βραβευμένης μονογραφίας. Με βάση την εισήγηση, η Επιτροπεία συνέρχεται σε συνεδρίαση και αποφασίζει για την απονομή του Επάθλου, συντάσσει δε πρακτικό της συνεδριάσεώς της, το οποίο υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΕΑ.

10. Το Έπαθλο του Συμβουλιδείου Αγωνίσματος για τα έτη 2009-2010 θα απονεμηθεί στην Tελετή Λήξης του 36ου Ετήσιου Πανελλήνιου  Ιατρικού Συνεδρίου. Ως προθεσμία υποβολής των υποψηφίων για βράβευση μονογραφιών ορίζεται η Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010.

 

 

 

Όροι Διαγωνισμού Συμβουλιδείου Αγωνίσματος

Μέγεθος αρχείου: 90 KB