46ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
46ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο 

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα μας εξαιτίας του COVID-19 το 46ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 19-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ΜΟΝΟ σε απ'ευθείας διαδικτυακή παρουσίαση.

 

,
Πρόλογος Προέδρου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής σας προσκαλούμε στο 46ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο (ΕΠΙΣ), το οποίο διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΕΑ) στις 19-20 Ιουνίου 2020 σε απευθείας διαδικτυακή παρουσίαση. Η αλλαγή στην ημερομηνία και το τρόπο διοργάνωσης ήταν απαραίτητες μετά τη πανδημία  COVID-19.

Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΕΑ) που ιδρύθηκε στις 13 Μαΐου 1835 εκπροσωπεί περισσότερες από 50 ειδικότητες/εξειδικεύσεις και τομείς ειδικού ενδιαφέροντος, και ενεργεί ως κέντρο γνώσης για την Ιατρική-με σαφή αναφορά στην κοινωνία- συντονίζοντας τη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση και συνδράμοντας στην πρόοδο της Ιατρικής και στη βελτίωση του επιπέδου της ιατρικής φροντίδας. Η ΙΕΑ παρέχει τη δυνατότητα διεπιστημονικής προσέγγισης και συζήτησης -μέσω του ΕΠΙΣ και άλλων πρωτοβουλιών- για τη διαμόρφωση κοινής γλώσσας και ενιαίου κώδικα επικοινωνίας στην διαχείριση των αναγκών υγείας των πολιτών στη χώρα μας.

Η θεματολογία του ΕΠΙΣ περιλαμβάνει ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής και των Συναφών Επιστημών Υγείας. Το Συνέδριο δίνει τη δυνατότητα για διεπιστημονική συζήτηση και ανάλυση θεμάτων που αφορούν στην άσκηση της ιατρικής καθώς και παλαιά και νέα ζητήματα που αφορούν εκπαιδευτικές, νομικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και βιοηθικές πτυχές της ιατρικής και δημόσιας υγείας. Στη μακρά του διαδρομή το ΕΠΙΣ επιλέγει καινοτόμες προσεγγίσεις που το έχουν καθιερώσει ως το κατεξοχήν βήμα ανάδειξης των σύγχρονων τάσεων στην Ιατρική. Παράλληλα προσφέρει σε ιατρούς όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την καθημερινή άσκηση της ιατρικής.

Ειδικότερα, στο φετινό συνέδριο έγινε σύντμηση του προγράμματος με επιλογή εκείνων των συνεδριών που ήταν συμβατές με τη διαδικτυακή μετάδοση. Διατηρήθηκαν οι  ανακοινώσεις σε ειδική συνεδρία που δεν παρεμβαίνει στη ροή του προγράμματος,  έγινε επιλογή αντιπροσωπευτικών θεμάτων από ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης ιατρικής πράξης και προστέθηκαν συνεδρίες που ενημερώνουν για τη νέα πανδημία, κάνοντας ταυτόχρονα μια αποτίμηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά τη πρώτη φάση της για το σχεδιασμό των επομένων βημάτων. Για να διατηρηθεί η ατμόσφαιρα και το κλίμα του συνεδρίου έγινε προσεκτική επιλογή μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που επιτρέπει τη διάδραση και συμμετοχή του κοινού, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ζωντανού συνεδρίου.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στις εργασίες αυτού του Συνεδρίου, με τη βεβαιότητα ότι συμβάλλετε ουσιαστικά στην επικοινωνία μεταξύ των ιατρικών ειδικοτήτων. 

 

Με τιμή

Καθηγητής Δημήτριος Τ. Μπούμπας

Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

,
Επιτροπές Συνεδρίου

Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

Πρόεδρος

 Δ. Μπούμπας

Αντιπρόεδρος

 Σ. Παπαγεωργίου

Γεν. Γραμματέας

 Ε. Θηραίος

Ειδ. Γραμματέας

 Μ. Κουτσιλιέρης

Ταμίας

 Δ. Δημητρούλης

Μέλη

 Ε. Βογιατζάκης

 Θ. Βραχλιώτης

 Π. Μάργος

 Αικ. Τουλιάτου

 

Επιτροπή Προγράμματος

Κ.

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

X.

ΛΙΟΝΗΣ

Γ.

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

Σ.

ΛΟΥΚΙΔΗΣ

Χ.

ΑΡΒΑΝΙΤΗ

  ΑΙΚ.

ΜΑΡΑΘΙΑ

Ξ.

ΒΑΚΑΛΗΣ

Α.

ΜΕΛΙΔΩΝΗΣ

Κ.

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ *

Γ.

ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ

Β.

ΒΑΝΤΑΛΗ

Μ.

ΜΟΣΧΟΥ

Α.

ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 Α.

 ΜΠΕΡΛΕΡ

Δ.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σ.

ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΛΑΣ

Ε.

ΒΕΡΒΕΣΟΥ

Μ.

ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΑ

Β.

ΒΙΒΙΛΑΚΗ

Σ.

ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ

Θ.

ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ

Μ.

ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΣ

Α.

ΒΟΖΙΚΗΣ

Σ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

Δ.

ΒΟΥΡΤΣΗΣ

Α.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μ.

ΓΑΒΡΙΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Β.

ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Β.

ΓΕΜΟΥ-ENGESAETH

Α.

ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ε.

ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑ

Γ.

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Μ.

ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗ

Ν.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σ.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΔΗΜΟΣ

Ι.

ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ε

ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ

Μ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Κ.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Π.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Ρ.

ΓΟΥΡΝΕΛΛΗΣ

Μ.

ΠΕΠΠΑ

M.

ΓΡΥΛΛΙΑ

Θ.

ΠΕΠΠΑΣ

Γ.

ΔΑΦΟΥΛΑΣ

Κ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Α.

ΔΕΛΙΔΗΣ

Α.

ΠΕΦΑΝΗΣ

Μ.

ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ

Ε.

ΠΛΑΤΣΟΥΚΑ

Μ.

ΖΑΡΙΦΗ

π. Α.

ΠΟΓΙΑΤΖΗΣ

Ε.

ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ

Α.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Γ.

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ε.

ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

Μ.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΘ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

π. Β.

ΘΕΡΜΟΣ

ΕΜ.

ΡΙΖΟΣ

Θ.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Π.

ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

Μ.

ΚΑΛΟΕΙΔΑΣ

Ε.

ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ

Α.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

ΣΤ.

ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ

Α.

ΚΑΟΥΚΗΣ

Κ.

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Δ.

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σ.

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μ.

ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ

Δ.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Σ.

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Α.

ΤΑΤΣΙΩΝΗ

Χ.

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Μ.

ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ

Α.

ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ

Β.

ΤΖΑΒΑΡΑ

Θ.

ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Μ.

ΤΖΑΝΕΛΑ

Ε.

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ

Ν.

ΤΖΙΩΛΟΣ

Β.

ΚΑΨΙΜΑΛΗ

Θ.

ΤΣΑΓΑΝΟΣ

Α.

ΚΕΛΕΚΗΣ

Η.

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ

Δ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Δ.

ΤΣΑΚΛΑΚΙΔΟΥ

Σ.

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Α.

ΤΣΕΡΚΕΖΟΓΛΟΥ

ΑΙΚ.

ΚΟΡΑΚΙΔΟΥ

Κ.

ΤΣΙΑΜΗΣ

Χ.

ΚΟΡΟΣ

Ε.

ΤΣΙΓΚΟΣ

Π.

ΚΟΥΛΟΥΒΑΡΗΣ

Α.

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Β

ΚΟΥΛΟΥΛΙΑΣ

Γ.

ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗΣ

Ι.

ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ

Δ.

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΗΣ

Ε.

ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ

Γ.

ΦΛΩΡΟΣ

ΣΤ.

ΚΥΚΑΛΟΣ

Ε.

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Ι.

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ- ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Γ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Χ.

ΚΩΤΟΥΛΑΣ

Ε.

ΧΑΡΜΑΝΔΑΡΗ

Α.

ΛΑΓΙΟΥ

Ε.

ΧΗΝΟΥ

Β.

ΛΑΜΠΑΔΙΑΡΗ

Χ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

*

Εκπρόσωπος Φοιτητών

Α.

ΨΥΡΡΗ

 

 

 

,
Γενικές πληροφορίες

Προθεσμία για την υποβολή των περιλήψεων:

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η κρίση των περιλήψεων των εργασιών γίνεται από τους κριτές αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Η παρουσίαση των ανακοινώσεων που επιλέγονται, γίνεται προφορικά ή με τη μορφή ηλεκτρονικά αναρτημένων ανακοινώσεων (e-posters). Για την επιλογή του τρόπου παρουσίασης των εργασιών λαμβάνεται υπόψη τόσο η επιθυμία των συγγραφέων, όσο και οι δυνατότητες του τελικού προγράμματος. Η επιλογή του τρόπου παρουσίασης δεν σχετίζεται με την επιστημονική ποιότητα των εργασιών  

Οι εργασίες που θα υποβληθούν δεν πρέπει να έχουν ανακοινωθεί ή δημοσιευθεί προηγουμένως στον ελληνικό έντυπο ιατρικό τύπο.

Ο συγγραφέας που θα παρουσιάσει την εργασία, πρέπει να υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση και να υποδείξει τη θεματική ενότητα, στην οποία αντιστοιχεί η εργασία. Η οριστική ένταξη σε θεματική συνεδρίαση αποφασίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή, με βάση τις δυνατότητες του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου.

Στον ηλεκτρονικό Τόμο Περιλήψεων δημοσιεύονται οι περιλήψεις των εργασιών που ανακοινώνονται προφορικά ή με τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων.  

Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο ποιες από τις εργασίες δεν παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο με ευθύνη των συγγραφέων τους.

,
Εγγραφή στο Συνέδριο

Η εγγραφή για την παρακολούθηση του Συνεδρίου ανέρχεται:

στα 100,00€ για τους ειδικούς γιατρούς και

στα 50,00€ για τους ειδικευόμενους γιατρούς

για τους λοιπούς επιστήμονες υγείας και τους φοιτητές είναι δωρεάν

 

*Σε περίπτωση υποβολής περίληψης είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή στο Συνέδριο ενός εκ των συγγραφέων της και ισχύουν τα παρακάτω:

100,00€ για τους ειδικούς γιατρούς

50,00€ για τους ειδικευόμενους γιατρούς

50,00€ για τους λοιπούς επιστήμονες υγείας και τους φοιτητές

 

Για τις καταθέσεις χρησιμοποιείται τον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

IΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογαριασμού: 127/48001257

ΙΒΑΝ: GR 4101101270000012748001257

Για την παραλαβή των αποδείξεων και την επιβεβαίωση της εγγραφής σας, στέλνετε το καταθετήριο στα e-mails[email protected][email protected], αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και την ειδικότητα σας, με την ένδειξη "Εγγραφή στο 46ο ΕΠΙΣ".

,
Οδηγίες συγγραφής περιλήψεων

* Η περίληψη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 300 λέξεις, συμπεριλαμβανομένων του τίτλου, των ονομάτων των συγγραφέων και του ονόματος του κέντρου προέλευσης της εργασίας

* Η περίληψη πρέπει να είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα

* Η περίληψη γράφεται σε συμβατό με ΙΒΜ ηλεκτρονικό υπολογιστή και υποβάλλεται μέσω internet (ηλεκτρονική φόρμα υποβολής) ή σε ηλεκτρονικό μέσο εγγραφής με γραμματοσειρά Arial 10pt

* Ο τίτλος της εργασίας γράφεται με κεφαλαία γράμματα

* Σε άλλη σειρά γράφονται, με πεζά, τα ονόματα των συγγραφέων, με υπογραμμισμένο το όνομα του ατόμου που θα ανακοινώσει την εργασία.

* Σε άλλη σειρά γράφεται, με πεζά, το κέντρο προέλευσης της εργασίας και η πόλη. Οι συγγραφείς παρακαλούνται να χρησιμοποιούν τις επίσημες ονομασίες των κέντρων. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός κέντρων προέλευσης, ο διαχωρισμός γίνεται με ανωφερείς αριθμούς (εκθέτες).

Παράδειγμα:

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ

Γ. Αντωνιάδης1, Α. Νικολάου2

1A' Παθολογική Κλινική, Γ.Ν.Α.. "Ονομα Νοσοκομείου" , 2Ιατρική Εταιρεία Αθηνών

Οι περιλήψεις είναι δομημένες ως εξής:

ΣΚΟΠΟΣ ....

ΥΛΙΚΟ....

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ....

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ....

Ιδιαίτερες οδηγίες για τις περιλήψεις

* Αποφύγετε την οποιαδήποτε διαμόρφωση του κειμένου πέραν της παραγραφοποίησης.
* Σε περίπτωση που κατά τη μετατροπή της εργασίας από το λογισμικό επεξεργασίας υπάρξουν λάθη ή προβλήματα, μπορεί να ζητηθεί η εκ νέου υποβολή της σύμφωνα με τους όρους.
* Όλα τα ευρετήρια ονομάτων που δημιουργούνται για το ΕΠΙΣ προκύπτουν από τα στοιχεία των συγγραφέων όπως αυτά καταγράφονται στο σώμα της περίληψης.
* Συντμήσεις όρων μπορούν να χρησιμοποιούνται, αφού γραφούν σε παρένθεση μετά την πρώτη αναγραφή του όρου ολογράφως στο κείμενο. Τα φάρμακα πρέπει να αναφέρονται με την επίσημη και όχι με την εμπορική ονομασία τους.
* Όλες οι περιλήψεις συνοδεύονται από συγκεκριμένο αριθμό υποβολής, τον οποίο φέρουν σε όλες τις φάσεις της διακίνησής τους. Ο αριθμός υποβολής της περίληψης είναι πάντα απαραίτητος κατά την επικοινωνία των συγγραφέων με την Γραμματεία του Συνεδρίου. Ο αριθμός της εργασίας διαφοροποιείται στον Τόμο Περιλήψεων (αριθμός τελικού προγράμματος).

Mετά το πέρας της βαθμολόγησης των περιλήψεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στους συγγραφείς, δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε προσθήκη ή αφαίρεση στα ονόματα των συγγραφέων και στο σώμα του κειμένου των περιλήψεων.

Έλεγχος των εργασιών-Μη αποδοχή

Ο έλεγχος πληρότητας των εργασιών γίνεται κατά την παραλαβή των εργασιών από τη Γραμματεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Οι λόγοι μη αποδοχής μιας εργασίας από τη Γραμματεία είναι οι εξής:

* Ελλιπή στοιχεία ή έντυπα

* Χρήση διαφορετικού επεξεργαστή κειμένου πέραν του ήδη προκαθορισμένου

* Μη συμπληρωμένα στοιχεία στο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης

* Περίληψη με περισσότερες από 300 λέξεις


Μια κακή περίληψη μπορεί να αδικήσει μια καλή εργασία

,
Υποβολή περίληψης ηλεκτρονικά

Η υποβολή των περιλήψεων ηλεκτρονικά γίνεται μόνο από τον υπεύθυνο αλληλογραφίας μόνο μέσω της φόρμας υποβολής που υπάρχει στον ιστότοπο http://epis.mednet.gr/ αφού προηγουμένως αυτός έχει εγγραφεί ως χρήστης. 

Εργασίες που αποστέλλονται με απλό ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στις διευθύνσεις της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών δεν γίνονται δεκτές.

  1. Η υποβολή των περιλήψεων μέσω της φόρμας δεν προϋποθέτει και την επιτυχή παραλαβή της. Για το λόγο αυτό οι συγγραφείς θα πρέπει να αναζητούν σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες το απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail).
  2. Στα απαντητικά e-mail αναγράφεται ο αριθμός καταχώρησης και ενδεχομένως παρατηρήσεις της γραμματείας (π.χ. παράλειψη ονομάτων, διαφοροποίηση μαθηματικών συμβόλων κ.λπ.). Για το λόγο αυτό, τα απαντητικά e-mail θα πρέπει να ελέγχονται σχολαστικά από τους συγγραφείς για αποφυγή λαθών, παραλείψεων ή αποκλεισμού της περίληψης. 

Οι συγγραφείς που επιθυμούν να υποβάλουν τις περιλήψεις τους ηλεκτρονικά θα πρέπει προηγουμένως να συμβουλευτούν το Εγχειρίδιο Υποβολής Εργασιών

,
ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την περίληψή σας: http://epis.mednet.gr/

,
Υποβολή περίληψης με προσωπική κατάθεση ή ταχυδρομικά

Η κατάθεση των περιλήψεων γίνεται στα γραφεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Μαιάνδρου 23, 115 28 ΑΘΗΝΑ) και τις ώρες 9.30-17.30.
 

Κάθε περίληψη τοποθετείται σε ξεχωριστό φάκελο που περιέχει:

1. Το usb flash με το αρχείο της περίληψης

2. Το κείμενο της περίληψης τυπωμένο σε χαρτί μεγέθους Α4.

3. Το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης και της θεματικής ενότητας.

 

Η αποστολή γίνεται με απλή ή επείγουσα ταχυδρόμηση.

 

Ως προθεσμία υποβολής νοείται η ημερομηνία παραλαβής και όχι αποστολής της περίληψης.

,
Οδηγίες Επάθλου "Σωτήρης Παπασταμάτης"

Στη μνήμη του Σωτήρη Παπασταμάτη η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών έχει καθιερώσει ετήσιο διαγωνισμό για τη βράβευση πρωτότυπων βιοϊατρικών ερευνητικών μελετών.

Όροι διαγωνισμού

1. Οι μελέτες πρέπει να έχουν γίνει στην Ελλάδα και να αναφέρονται σε πρωτότυπα βιοϊατρικά θέματα βασικής, εφαρμοσμένης ή άλλης φύσης έρευνας και να μην έχουν δημοσιευθεί ολικώς ή μερικώς.

2. Ο συγγραφέας (ή επί περισσοτέρων συγγραφέων, ο πρώτος κατά σειρά) πρέπει να είναι Έλληνας και να έχει ηλικία όχι μεγαλύτερη των 40 ετών.

3. Οι μελέτες πρέπει να υποβληθούν σε 5 αντίτυπα, η συνολική δε έκτασή της, μαζί με τις περιλήψεις (ελληνική και αγγλική), τις εικόνες και τη βιβλιογραφία, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 20 δακτυλογραφημένες σελίδες (δακτυλογράφηση στη μία όψη του φύλλου, περίπου 30 στίχοι σε κάθε σελίδα). Για τη σύνταξη του κειμένου, της βιβλιογραφίας κ.λπ., πρέπει να τηρηθούν οι "Οδηγίες για τους συγγραφείς" του περιοδικού Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής. Οι συγγραφείς, εκτός από την εργασία, θα διατυπώσουν σε ιδιαίτερο κείμενο, μικρότερο από 50 λέξεις με τίτλο "Συμβολή της εργασίας", το συγκεκριμένο στοιχείο προόδου που προκύπτει από την έρευνά τους. Προκειμένου για εργασίες που αφορούν σε βιοϊατρική έρευνα στον άνθρωπο, θα απαιτηθεί δήλωση του κύριου ερευνητή ότι η έρευνα έγινε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση των ατόμων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τη μελέτη. Η δήλωση αυτή αναγράφεται στο τέλος της ενότητας “Υλικό-Μέθοδοι”.

4. Για το αδιάβλητο της κρίσης, οι μελέτες που θα υποβληθούν δεν πρέπει να αναφέρουν το όνομα του συγγραφέα (ούτε από το κείμενο να είναι δυνατή η αναγνώριση της ταυτότητας των συγγραφέων ή της προέλευσης της εργασίας), αλλά μόνο μια “φράση” της επιλογής τους (π.χ. ρητό). Μέσα σε ιδιαίτερο φάκελο αδιαφανή και καλά σφραγισμένο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται η ίδια “φράση”, θα υπάρχει σημείωμα με το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα (ή των συγγραφέων), τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, τον τίτλο της εργασίας και την προέλευση της εργασίας.

Στον ίδιο κλειστό φάκελο πρέπει να υπάρχει και "Δήλωση του συγγραφέα" (ή επί περισσοτέρων του πρώτου κατά σειρά) ότι είναι Έλληνας, ότι η ηλικία του δεν είναι μεγαλύτερη των 40 ετών και ότι η εργασία έχει γίνει στην Ελλάδα και δεν έχει δημοσιευθεί ή υποβληθεί για ανακοίνωση ολικά ή μερικά. Οι κλειστοί φάκελοι θα ανοιχτούν μόνο σε περίπτωση βράβευσης της μελέτης.

5. Οι μελέτες θα κριθούν από Ειδική Επιτροπή που θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Η κρίση θα βασιστεί στα εξής κριτήρια ποιότητας:

α. πρωτοτυπία της ερευνητικής ιδέας

β. ερευνητικό σχέδιο (πρωτόκολλο)

γ. μεθοδολογία και στατιστική επεξεργασία

δ. παρουσίαση της ιδέας, της έρευνας και των αποτελεσμάτων

ε. βιβλιογραφική τεκμηρίωση (πληρότητα, εκλεκτικότητα) και

στ. δυναμικό μελλοντικών προεκτάσεων ή εφαρμογών, με βάση τα πορίσματα της έρευνας.

6. Θα απονεμηθούν δύο βραβεία και ένας έπαινος.

7. Οι μελέτες που θα βραβευθούν θα ανακοινωθούν κατά την εναρκτήρια συνεδρία του 46ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου, κατά την οποία και θα απονεμηθούν τα βραβεία. Οι μελέτες που θα βραβευθούν, θα δημοσιευθούν στο περιοδικό της Εταιρείας Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής.

8Εργασίες που θα υποβληθούν για το Έπαθλο "ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ" δεν μπορούν να υποβληθούν, στο σύνολό τους ή εν μέρει, για ανακοίνωση στο Συνέδριο.

9. Το πρωτότυπο υλικό των εργασιών που υποβάλλονται, δεν επιστρέφεται στους συγγραφείς.

10. Οι μελέτες πρέπει να κατατεθούν στη Γραμματεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, το αργότερο μέχρι 16 Μαρτίου 2020. Δεν θα γίνουν δεκτές μελέτες οι μελέτες που δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους ή που θα κατατεθούν εκπρόθεσμα.

,
Αναρτημένες Ανακοινώσεις (posters)

Οι λογαριασμοί όλων των χρηστών έχουν ενημερωθεί με τα αποτελέσματα των υποβληθεισών περιλήψεων και όλα ακριβή στοιχεία ανακοίνωσή τους (πατήστε εδώ ) (χρησιμοποιώντας e-mail/password όπως κατά την καταχώρησή της).

Για τη δημιουργία του e-poster, θα βρείτε εδώ τις σχετικές οδηγίες τις οποίες παρακαλούμε να τηρήσετε με ακρίβεια και να μας αποστείλετε το αργότερo μέχρι την Παρασκευή 15 Μαϊου 2020 το σχετικό αρχείο αναγράφοντας τον αντίστοιχο κωδικό, στα e-mails: [email protected][email protected], ώστε να το παραλάβουν οι τεχνικοί οι οποίοι θα αναλάβουν και την ανάρτησή του.

Οι ανακοινώσεις θα προβάλλονται σε κυκλική παρουσίαση (loop) στο περιβάλλον της πλατφόρμας χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης, κατανεμημένες ανά θεματικές ενότητες, όπως αυτές θα προκύψουν μετά και τον σχετικό σχεδιασμό της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (IEA), οιαδήποτε αναρτημένη ανακοίνωση (e-Poster) δεν σταλεί κατά το χρόνο που ορίζεται από το πρόγραμμα του Συνεδρίου, αυτή δεν θα περιληφθεί τελικά στον Τόμο Περιλήψεων ο οποίος και θα αναρτηθεί μετά το πέρας του Συνεδρίου στον ιστότοπο της ΙΕΑ (http://www.mednet.gr).

Σας υπενθυμίζουμε ότι, η παρουσίαση της εργασίας σας προϋποθέτει την εγγραφή ενός εκ των συγγραφέων στο Συνέδριο.

,
Οδηγίες δημιουργίας e-poster

Για να δείτε τις οδηγίες δημιουργίας e-poster πατήστε ΕΔΩ

,
Επιστημονικό Πρόγραμμα

Για να δείτε το Επιστημονικό Πρόγραμμα του 46ου ΕΠΙΣ-Διαδικτυακή απ'ευθείας παρουσίαση πατήστε ΕΔΩ

,
Παρουσίαση Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Για να δείτε την Παρουσίαση Διαδικτυακής Πλατφόρμας πατήστε ΕΔΩ

,
Τόμος Περιλήψεων

Για να δείτε την Παρουσίαση Διαδικτυακής Πλατφόρμας πατήστε ΕΔΩ

,
e-Πιστοποιητικό

Δείτε το εδώ

,
Διαδικτυακή Παρουσίαση